Gata sancțiunile?! Compania Air Moldova va relua zborurile spre Moscova

Ala Găină

Compania aeriană Air Moldova anunță că va relua operarea zborurilor spre Moscova, începând cu 1 octombrie, după sistarea acestora în februarie, o dată cu începerea războiului în Ucraina. 

Potrivit companiei aeriene, decizia vine ca urmare a nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor moldoveni care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă. Totodată, pasagerii care și-au cumpărat bilete în timpul pandemiei, dar și după sistarea zborurilor din luna februarie, vor să le utilizeze.

Aceste circumstanțe au creat dificultăți cu care se confruntă zilnic sute de pasageri: necesitatea procurării repetate a biletelor la prețuri majorate, timpul petrecut în deplasarea pe cale terestră, incomoditățile zborurilor cu escală, în special pentru cazurile de urgență medicală”, susține Compania Air Moldova.

Spațiul aerian al R.Moldova a fost închis pe 24 februarie, ziua în care Rusia a început atacurile asupra Ucrainei. Toate cursele au fost redirecționate pe Aeroportul din Iași. Ulterior, doar o porțiune a spațiului aerian național al R.Moldova s-a redeschis pentru aeronavele civile și de stat, iar operatorii aerieni ce au operat zboruri regulate pe Aeroportul Internațional Chișinău, și-au început activitatea.

Rusia a reluat zborurile spre 52 de state, inclusiv R.Moldova, în aprilie.