Doi copii care stau aplecați

Gest impresionant al unui moldovean stabilit în Franța

Ariadna Bulat

Olesea și Tudor sunt orfani de acum șase ani, când părinții lor au decedat de cancer unul după altul. Pe atunci Tudor avea 7 ani iar Olesea 12. Frații locuiesc într-un sat din raionul Cantemir, Capaclia.

Pentru a nu fi duși la orfelinat, cei doi frați au început a-și construi propria gospodărie din micile indemnizații primite. Aceștia au făcut singuri reparație într-o cameră a casei rămasă de la părinți ce arăta jalnic. Copiii îngrijesc de animalele din curte, își gătesc de mâncare singuri, din puținele produse pe care le au. 

După ce cazul fraților a fost făcut public, foarte mulți oameni cu suflet mare le-au acordat o mână de ajutor. Copiii au primit produse alimentare și donații. Moldovenii s-au moblilizat din toate părție lumii pentru a-i ajuta pe frații orfani.

Astfel, Olesea și Tudor, recent au avut pare de o surpriză nemaipomenită, ei au fost invitați la Paris! Un moldovean, stabilit acolo, a rămas emoționat de cazul acestor copii, acesta a spus că de ziua sa de naștere va organiza un concert de binefacere pentru ei. 

Noutatea le-a fost dată de către interpretul Adrian Ursu, iar frații au primit-o plângând de fericire. De asemenea, pe lângă veste, copiii au mai primit electrocasnice, fapt care i-a bucurat enorm. 

La Paris vor merge pe 22 februarie, Sergiu Boiescu, persoana care le-a oferit această excursie, a reușit să-și deschidă acolo un restaurant. Acesta promite să le facă un tur al Parisului și să-i ducă pe copii în cele mai frumoase locuri. Adrian Ursu a mers împreună cu copiii pentru a-i ajuta să-și perfecteze pașapoartele în regim de urgență.

Cei doi copii din Capaclia au avut parte de o zi emoționantă și plină de surprize frumoase.

sursa: Protv.md

Reportaj realizat de Sorina Obreja