sursa foto:goolge.com

Igor Dodon refuză să declare 31 ianuarie zi de doliu national in memoria actorului si regizorului Ion Ungureanu

Vasile Cojocari

Potrivit sursei, Igor Dodon nu va semna în acest sens un decret, dar a dispus ca Ion Ungureanu să fie înmormântat cu onoruri militare.

Funeraliile actorului sunt organizate astăzi. Sicriul cu corpul neînsufleţit al lui Ungureanu va fi depus la biserica „Sf. Teodora de la Sihla”, după care va fi dus la Palatul Naţional.

Ion Ungureanu va fi înmormântat la Cimitirul Central din str. Armenească din Chișinău.

Amintim ca Ion Ungureanu a decedat sâmbătă, 28 ianuarie, la vârsta de 81 de ani, la Bucureşti, unde fusese internat într-un spital. Primăria Chișinăului a anunţat că numele lui Ion Ungureanu va fi conferită unei străzi sau instituţii din Capitală.

Ion Ungureanu  a fost un actor și regizor din Republica Moldova care a îndeplinit funcția de ministru al culturii și cultelor al Republicii Moldova și a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova în anii 1990-1994.

Ion Ungureanu este unul din cei 278 de delegați ai primului Parlament al fostei R.S.S. Moldovenească (devenită apoi Republica Moldova), care au votat Declaratie  de Independenta a Republicii Moldova la 27 august .1991