sursa foto:goolge.com

Igor Dodon se vaită de miliardul furat în timp ce pune pe umerii moldovenilor datoria la gaze a Transnistriei in valoare de 6,5 milarde de dolari.

Vasile Cojocari

 Gazprom și-a aratat atitudinea negativă referitor la ideea autorităților moldovene de a restructura datoria pentru gazul rusesc, în valoare de 6,5 miliarde de dolari, dintre care 5,8 miliarde de dolari se atribuie nemijlocit regiunii separatiste transnistrene, care din anul 1992 primește gaz practic gratuit.

Cu toate acestea, datoria pentru livrarea gazului în regiunea transnistreană era de 5790,9 milioane dolari SUA sau 88,6% din datoria totală a SA „Moldovagaz”.
Reamintim că pretinsele autorități ale nerecunoscutei republici Transnistrene oferă gratuit fiecărei persoane defavorizate câte 27 de metri cubi de gaze naturale. Decizia a fost luată în pofida faptului că regiunea transnistreană are 6 miliarde de dolari datorii la gaz.
Se pare că transnistrenii își permit acest lux din simplu motiv că aceste datorii vor fi platite de catre cetațenii republicii Moldova.