Dodon bolsevicul

Igor Dodon vine cu două iniţiative care prevestesc reinstalarea „Ciumii Roşii” în Republica Moldova. Află mai mult despre propunerile preşedintelui

Vasile Cojocari

„Primele date istorice despre Moldova vin din 1359. În acest an vom sărbători 658 de ani. Avem cu ce să ne mândrim, suntem un popor cu o istorie de secole. Data de 2 februarie 1365 este ziua când, în premieră, statalitatea Țării Moldovei a fost recunoscută oficial. Este o dată istorică. Vin cu inițiativa ca în ziua de 2 februarie să fie decorate personalități care au contribuit la statalitatea țării noastre. Vin cu o propunere ca societatea civilă și mediul academic să examineze două inițiative: ca data de 2 februarie să fie introdusă în lista sărbătorilor oficiale. O variantă a denumirii ar fi: „Ziua Statalității Țării Moldovei”. A doua inițiativă este aprobarea prin lege a drapelului istoric al Țării Moldovei: drapelul roșu cu cap de bour”, a declarat președintele Igor Dodon în cadrul ceremoniei de conferire a ordinelor, transmite Deschide.md.
Propunerea lui Igor Dodon privitoare la înlocuirea drapelului încalcă grav LEGEA Nr. 217 privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova. Articolul 1, alineatul întâi stipulează clar că „Tricolorul (roşu, galben şi albastru) este un simbol oficial major al suveranității şi independenţei. Deci propunerile actualului preşedinte constituie un adevărat atac la suveranitatea şi independenţa RM.