Panorama orașului plutitor care urmează să devină realitate

Impresionant! În largul Oceanului Pacific va fi construit primul oraş plutitor

Silvia Plop

El va fi realizat de Seasteading Institute din California, creat de fondatorul Paypal, Peter Thiel. Acesta a declarat că oraşul construit din clădirile pe platforme plutitoare va servi şi la testarea ideilor noi prin care omenirea să poată hrăni pe cei înfometaţi, să le dea să bea celor însetaţi, să cureţe atmosfera de poluare şi deşeuri etc.  

Proiectul va trebui să fie aprobat şi de Franţa, care deţine teritoriul. Acesta ar urma să înceapă în 2019, iar insulele plutitoare să fie dotate cu ferme subacvatice, laboratoare de cercetare, centre medicale şi generatoare de energie nepoluante. Aproape 300 de persoane au anunţat că sunt interesate de achiziţionarea de unităţi locative plutitoare.

Constructorii intenţionează că oraşul să plutească în ape internaţionale, creând-se astfel un nou stat. Oraşul va avea un guvern propriu, iar intenţia administraţiei este ca locuitorii, în cazul în care nu sunt mulţumiţi de deciziile sale, să navigheze cu casele lor în apele altor state sau să îşi aleagă alt guvern sub care să trăiască. 

O platformă costă ceva mai puţin de 15 milioane de dolari, ceea ce reprezintă un preţ comparabil cu o suprafaţă similară din New York sau Londra. În total, oraşul plutitor ar costa în jur de 167 milioane de dolari.