De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum o oră

sursa foto:goolge.com

În 2017, Romania va oferi mai multe burse studenților basarabeni

Vasile Cojocari

Astăzi a fost semnat protocolul de colaborare între Ministerul Educației de la noi și cel român. Au fost suplinite locurile pentru studiile liceale, de licență, masterat, rezidențiat și doctorat.

Daniel IONIȚĂ, AMBASADORUL ROMÂNIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA: „Vom acorda locuri cu bursă și fără plata taxelor de școlarizare în învățământul preuniversitar, universitar și postuniversitar.”

“Obiectivul final este ca cei care studiază în România să se întoarcă în Republica Moldova și să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova ”, a mai adăugat ambasadorul Ioniță.

Corina FUSU, MINISTRUL EDUCAȚIEI spune că „Cu România avem un acord mai extins și un număr de burse mai mare. În Republica Moldova, 80% din cetățeni se idetifică drept români, moldoveni”.

Pentru anul curent de studii, România a oferit peste 5600 de burse. În 2017, Republica Moldova va primi din partea guvernului român încă 100 de microbuze școlare. Tot din banii executivului de la București, în ultimii ani au fost reparate peste 830 de grădinițe din țara noastră, ne informează Pro TV.