În plină iarnă, blocul energetic nr. 3 de la Termoelectrica a ieșit din funcțiune

Adrian Sirbu

Blocul energetic nr. 3 al SA „Termoelectrica” a ieșit din funcțiune. Potrivit întreprinderii, blocul a fost oprit aproape de miezul nopții din cauza unui deranjament care a apărut la economizorul cazanului. Mai exact este vorba despre instalația pentru preîncălzirea apei de alimentare înainte de a fi introdusă în cazanul cu abur, transmite IPN.

Economizorul de la blocul energetic nr.3 are o vechime de funcționare de 45 de ani. Menționăm că pentru anul 2024, în Planul de Investiții sunt planificate lucrările de schimbare a economizorului de la blocul energetic nr.3, cu un economizor nou, care în prezent este în proces de confecționare la uzină”, se arată într-un comunicat de presă.

Deranjamentul urmează să fie lichidat pe parcursul a 2-3 zile, astfel încât pe data de 7 ianuarie blocul energetic să fie reanclanșat la rețea. Potrivit „Termoelectrica”, consumatorii de energie termică nu sunt afectați de deconectarea blocului, respectiv toți consumatorii conectați la sistemul centralizat de încălzire sunt asigurați cu energie termică.

În prezent, funcționează blocul energetic nr. 1, iar regimul termic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este asigurat în corespundere cu parametrii prestabiliți – precizează compania.

„Termoelectrica” mai menționează că lucrările de reparație la blocul energetic nr. 2 sunt la etapa finală, paralel au loc lucrări de testare. Conform estimărilor, blocul energetic nr. 2 va fi pus în funcțiune în perioada 15-16 ianuarie.