În satul Șirăuți, raionul Briceni, a fost instalat un sistem modern de iluminat stradal

Adrian Sirbu

Unul dintre cele mai nordice sate din Republica Moldova, Șirăuți, raionul Briceni, a devenit luminos și sigur. Pe o distanță de 25 de kilometri de drum, din cei 30 de pe care îi are satul, unde locuiesc peste 2000 de oameni, a fost instalat un sistem modern de iluminat stradal. Potrivit fostului primar de Șirăuți, Vitalie Carlașuc, aceasta a fost posibil datorită programului „Satul Moldovenesc”.

Acest proiect de anvergură este un început. Este o mare bucurie pentru săteni, pentru noi toți. Nu este doar o lumină fizică, este o lumină a sufletului, o lumină a speranței că, datorită proiectului „Satul Moldovenesc” al lui Ilan Șor, devenim mai aproape de civilizație, viața noastră devine mai bună și mai confortabilă”, a declarat Vitalie Carlașuc.

Fostul primar al municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a reamintit cum, în 2015, același proiect a fost inițiat la Orhei.

Noi suntem cei, care suntem de partea oamenilor, noi investim cu adevărat în copiii noștri, creăm locuri de muncă, construim obiecte de infrastructură. Îi mulțumim lui Ilan Șor pentru că a investit în întreaga țară. Nu doar pentru locuitorii, pensionarii și copiii din Orhei, dar pentru întreaga țară, pentru că suntem uniți. Noi vom transforma Moldova într-o țară prosperă, independentă, suverană„, a declarat Pavel Verejanu.

Deputatul Reghina Apostolova i-a felicitat pe săteni cu ocazia acestui eveniment minunat și a subliniat că, din 2015, de când Ilan Șor a devenit primarul Orheiului, mai întâi în municipiu, iar apoi în toată țara, au fost implementate proiecte de infrastructură.

Suntem foarte bucuroși că această lansare are loc practic în ajunul Anului Nou. Și asta înseamnă că noul an 2024 vă va aduce, cu siguranță, noi proiecte de infrastructură, care vor îmbunătăți viața municipiului. Ilan Șor și întreaga lui echipă, în fiecare săptămână, în fiecare zi, aici sau în alt colț al republicii noastre, lucrează pentru a îmbunătăți viața oamenilor. În fiecare săptămână, în Găgăuzia, în orașul și raionul Orhei, în Taraclia sunt implementate proiecte. Ilan Șor și echipa lui merg înainte, pentru că ne dorim foarte mult ca în Moldova, unde trăiesc moldovenii harnici, să existe condiții de trai decente, care să corespundă nivelului oamenilor”, a declarat Reghina Apostolova.

Ilan Șor i-a felicitat pe săteni cu prilejul realizării acestui proiect esențial pentru o viață normală, și a subliniat că, în pofida intrigilor actualei guvernări, va îndeplini tot ceea ce a promis pentru a îmbunătăți viața oamenilor.

 „Sunt foarte fericit că am inaugurat încă un proiect. Pentru mine, o Moldovă prosperă nu înseamnă vorbe și promisiuni goale. Echipa noastră luptă activ împotriva regimului Maiei Sandu, care ne împiedică să facem fapte bune. Din păcate, suntem singuri în această luptă. Pentru că toată așa-zisa opoziție luptă doar de pe ecranele televizoarelor și pe internet. Dar sunt sigur că avem suficientă forță pentru a construi o Moldovă prosperă. Vom merge înainte orice ar fi”, a subliniat Ilan Șor.

De menționat că, în aceeași zi, în alte trei localități din Moldova au fost inaugurate proiecte de  iluminat stradal, implementate în cadrul programului „Satul Moldovenesc” al lui Ilan Șor.