Încă 30 de zile de arest pentru polițista care a provocat accidentul fatal de la Sângera

Adrian Sirbu

Polițista în vârstă de 22 de ani care a provocat accidentul de la Sângera, soldat cu un deces, va rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi, 25 ianuarie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Tânăra a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, transmite publika.press.

De menționat că rudele victimelor au cerut de la vinovată un prejudiciu moral de 500.000 de lei.

În august 2023, învinuita, conducând mijlocul de transport de model „Toyota Prius” pe o stradă din orașul Sângera, după ce a adormit la volan din cauza stării de ebrietate cu grad avansat, a ieșit pe acostament și a tamponat mai mulți pietoni, care se deplasau regulamentar, și anume o minoră de șase ani, o minoră de 17 ani și o femeie de 31 de ani. Femeia de 31 de ani a decedat la fața locului.

Potrivit învinuirii înaintate, acuzata, fiind în stare de ebrietate, n-a luat în considerare starea lucrurilor în traficul rutier, ce reflectă gradul de protecţie a participanților la el împotriva accidentelor şi consecinței acestora, n-a ţinut cont permanent de totalitatea factorilor ce caracterizează condițiile rutiere, existenţa unor obstacole pe sectoarele drumului, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutier, ignorând prevederile Regulamentului circulaţiei rutiere.

Aceasta și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate.

Ea riscă o pedeapsă maximă de până la opt ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.