Încă o parohie din nordul R.Moldova trece de la Mitropolia Moldovei la Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române

Adrian Sirbu

Biserica cu hramul „Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul” din orașul  Glodeni a trecut sub oblăduirea Mitropoliei Basarabiei. Anunțul a fost publicat în Monitorul Oficial, vineri, 15 martie. În consecință, episcopul de Bălți și de Fălești, Marchel, care este poslușnicul Patriarhiei ruse, a mai pierdut o parohie, scrie Nordnews.md.

Aceasta este cea de a doua comunitate parohială, care pleacă din subordinea episcopului Marchel. Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Răuțel, raionul Fălești din Republica Moldova, a decis să adere la Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române.

Enoriașii din această localitate au amintit că strămoșii lor au venit din regiunea Cernăuți. Totodată, ei au condamnat Biserica Ortodoxă Rusă pentru faptul că sprijină războiul din Ucraina.

Menționăm că, de la începutul agresiunii ruse în Ucraina, tot mai multe parohii din Republica Moldova părăsesc Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove a Patriarhiei de la Moscova și aderă la Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române.