Începe sesiunea de bacalaureat. Peste 3 mii de elevi alolingvi susțin proba la limba și literatura română

Ala Găină

Prima probă de examen din cadrul sesiunii de bacalaureat 2024 are loc astăzi, 4 iunie, în 59 de centre de bacalaureat din întreaga țară.

În cadrul adresării către absolvenți, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a vorbit despre importanța menținerii unor rigori înalte de obiectivitate și corectitudine.

„Vă felicit pentru că ați ajuns la această etapă a vieții voastre și vă doresc mult succes la proba de astăzi dar și la cele pe care le veți susține în perioada următoare. După absolvire vă așteaptă o lume plină de oportunități – călătoriți, explorați lumea, asumati-va riscuri, învățați și realizati-vă potențialul. Țara are nevoie de voi. Planeta are nevoie de voi. Voi sunteți generația care va asigura prosperarea Republicii Moldova în UE, generația care va avea de înfruntat încălzirea globală și care va integra inteligența artificială în viața cotidiană”, a menționat Dan Perciun.
Sesiunea de bacalaureat 2024 se desfășoară în perioada 4-21 iunie, în 93 de centre de bacalaureat. La sesiune participă peste 18.000 de candidați.