Suport financiar pentru 83 de grădinițe din țară.

(INFOGRAFIC) România va aloca 3 milioane de euro pentru modernizarea a 83 de grădinițe din Republica Moldova

Gabriela Sargo

În acest sens, Executivul  de la București va oferi trei milioane de euro, sub formă de ajutor financiar nerambursabil, iar Guvernul Republicii Moldova va veni cu contribuție suplimentară de patru procente din sumă.

Resursele financiare acordate vor fi utilizate pentru modernizarea sistemelor de încălzire a grădinițelor, schimbarea ferestrelor și acoperișurilor blocurilor de studii, procurarea mobilierului nou și echipamentelor necesare, precum și pentru amenajarea terenurilor de joacă pentru copii. Totodată, vor fi deschise două grădinițe noi  în localititățile Băcioi și Sîngera din municipiul Chișinău.

„Relațiile cu vecinii sunt foarte importante, tît cu România, cît și cu Ucraina. Atunci cînde ne este mai greu, vecinii ne ajută, așa cum a demonstrat-o România și anul trecut, fapt pentru care le mulțumim”, a declarat în acest context Pavel Filip.

În perioada 2014-2016 au fost alocate 23 de milioane de euro pentru repararea și remobilarea a 832 de grădinițe din toate raioanele țării, potrivit unui comunicat difuzat de Guvern.

GGG