sursa foto:goolge.com

Instatna Moscovei a calificat evenimentele din Kiev,2014,drepr lovitura de stat

Vasile Cojocari

In timpul cercetarii cererii,Ana Sipikova,a interogat mai multi oficiali de rang inalt ai Ucrainei,care au condus administratia prezidentiala,Procurorul General, Ministerul de Interne și SBU. Toți martorii au declarat că privesc în mod clar evenimentele care au avut loc la Kiev ca fiind neconstituțională și o lovitură de stat.

Mai mult dupa spusele ex-functionarilor,Europa ar fi amenintat Ucraina prin a schimba clasa politica daca acestia refuza semnarea Acordului de asociere cu UE.La rândul său, fostul șef al Serviciului de Securitate Alexander Yakimenko a declarat la proces că toate evenimentele din Maidan Nezalezhnosti (Piața Independenței) au fost conduse de catre oficiali americani.

Martorii au spus că la Maidan au acționat instructorii din Georgia, țările baltice și Polonia. În special, fostul șef al Administrației Prezidențiale a Ucrainei Andrei Klyuev a spus că "lunetiștii din Maidan au fost organizati de reprezentanți individuali din Georgia, au fost lunetiști din statele baltice,acestia au fost  prinși cu astfel de arme."
De asemenea, în instanța de judecată ca și persoana în cauză a fost interogat de către fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici.