Ion Ceban: Primăria Chișinău se pregătește intens pentru Paștele Blajinilor. Mai multe mijloace de transport și măsuri speciale pentru cetățeni

Ala Găină

Primăria Chișinău anunță că cimitirele din oraș sunt în curs de pregătire pentru sărbătoarea Paștelui Blajinilor, iar drumurile sunt pregătite pentru fluxul mare de cetățeni.

Primarul general, Ion Ceban, a oferit detalii despre pregătirile în curs și măsurile speciale luate de autorități pentru acest eveniment.

„În acest an, am decis să mărim numărul de mijloace de transport disponibile pentru cetățeni. Astfel, aproximativ 80 de autobuze și 20 de troleibuze, în total aproximativ 100 de unități, vor fi disponibile pentru transportul cetățenilor, inclusiv către Cimitirul „Sfântul Lazăr” în zilele de 12 și 13 mai”, a declarat Ion Ceban.

De asemenea, rutele C – D și 27 vor fi gratuite în cele două zile, cu cheltuielile suportate de municipalitate. Toate locațiile, rutele și itinerariile vor fi anunțate cu câteva zile înainte, atât în transportul public, cât și prin intermediul site-urilor oficiale ale Primăriei și direcțiilor corespunzătoare.

„Pe teritoriul cimitirelor nu vor fi admise mașinile personale. Am rugat colegii și poliția să gestioneze situațiile astfel încât persoanele cu nevoi speciale, în cărucioare, să nu întâmpine dificultăți. Rugăm cetățenii să opteze pentru transportul public în aceste zile sau cel puțin să evite parcarea în preajma cimitirelor”, a declarat edilul.

În plus, autoritățile municipale vor asigura curățenia în zona cimitirelor, iar angajații Primăriei vor fi antrenați pentru a se asigura că totul decurge fără incidente. De asemenea, Primăria a solicitat ca câteva ambulanțe să fie disponibile în apropierea cimitirelor, așa cum se întâmplă în fiecare an, pentru a interveni rapid în caz de urgență.