Dorin Damir și Valeriu Cojocaru

Judecătoria Chișinău spune de ce au fost eliberați oamenii lui Plahotniuc, Damir și Cojocaru: condițiile inumane de detenție și înrăutățirea stării de sănătate ale învinuiților

Redacția Liber TV

În comunicat, se menționează că decizia magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, de a schimba măsurile de arest în privința lui Damir și Cojocaru a fost luată în conformitate cu standardele naționale și ale jurisprudenței CtEDO în materia privării de libertate.

Tot în comunicat, judecătorii susțin că cei doi era deținuți în condiții degradante în penitenciarul nr. 13, iar între timp, starea de sănătate a unuia dintre bănuiți s-a înrăutățit, acuzând că organele competente, dar și acuzatorul de stat din acest dosar nu au întreprins măsuri în acest sens.

Totodată, AJRM, citând un comunicat de presă al Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, cheamă reprezentanții puterii executive, făcând referirere la comentariul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco,  „la reținere, precum și la formularea părerilor și discursurilor lor, cu luarea în considerare a principiilor ce guvernează statul de drept”.