Moloșag

„L-am angajat pentru a mă face funcțională”. Explicația Avocatului Poporului pentru angajarea unui proxenet

Redacția Liber TV

Moloșag crede că implicarea ei a unui proxenet în activitatea acestei instituții „în baza contractului de prestare de servicii” nu este o greșeală. Posibila demisie va fi motivată „doar pentru a nu prejudicia imaginea instituției”.

„Cu referire la Dumitru Godorog. Am fost avocata dlui, persoana și-a recunoscut vina, și-a ispășit pedeapsa. Am fost responsabilă de reîncadrarea dlui Godorog în societate. (…) Din 2018 am realizat în cadrul probațiunii un suport de menținere în calitate de garant pentru eliberare condiționată. (…) După 2018 i-am oferit posibilitatea să dețină calitatea de asistent în cadrul cabinetului Natalia Moloșag (…) Consider că am dat acestei persoane o șansă la reabilitare, la integrare în societate”, a declarat Avocata Poporului.

Proxenetul Dumitru Godoroga ar fi asigurat „protecția și deplasările în teritoriu” a Avocatului Poporului, Natalia Moloșag. Despre aceasta a anunțat chiar Natalia Moloșag, care a precizat că de la numirea sa în funcție „a fost amenințată”, fără a da detalii.

„Odată cu numirea în funcția de Avocat al Poporului, am continuat această colaborare, pentru că am avut nevoie de ajutor în funcțiile auxiliare, l-am contractat temporar, prin contract  prestări servicii cu titlu gratuit, deoarece dumnealui era gata să  facă voluntariat”, a declarat Moloșag, care a precizat că Godorog i-a asigurat securitatea inclusiv în unele vizite de monitorizare a penitenciarelor din țară.

Mai mult, Moloșag spune că este amenințată, fiind o răbunare din partea foștilor colegi. „Am fost acuzată de intervient în dosarul lui Viorel Morari”, a precizat avocata.