sursa foto: www.turismmarket.com

La Chișinău a fost inaugurat primul Centru de Ghidare în Carieră

Valeria Botnaru

Beneficiarii Centrului vor fi elevii, tinerii și persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă în vederea explorării oportunităților pe piața forței de muncă, diversității profesiilor, evaluarea propriilor aptitudini și capacități profesionale. 

 ”Astfel de centre vor spori gradul de angajare în câmpul muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prin identificarea oportunităților de integrare profesională sau educațională”, a menționat Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș. 

Launsky – Tieffenthal, șeful departamentului Dezvoltare a Ministerului Federal Austriac pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe a declarat:

„Tinerii se confruntă cu provocări specifice privind accesul la piața forței de muncă și acest lucru reduce șansele lor de a găsi locuri de muncă decente. Noi, în Austria, punem accent pe orientarea profesională timpurie și îmbunătățirea permanentă a serviciilor extrașcolare de ghidare în carieră – acestea fiind factorii cheie pentru o integrare socio-economică de succes”. 

 Evenimentul este organizat în contextul derulării activităților în cadrul proiectului REVOCC, finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare. Proiectul prevede deschiderea a trei Centre de Ghidare în Carieră în mun. Chișinău, r. Cahul și r. Soroca. Acestea vor furniza gratuit servicii de orientare profesională, ghidare și proiectare a carierei în regiuni. 

foto: mmpsf.gov.md