La Chișinău, startul sărbătorilor de iarnă va fi dat pe 23 decembrie. Ce activități vor fi organizate

Redacția Liber TV

Startul sărbătorilor de iarnă, dar și inaugurarea bradului, va avea loc pe 23 decembrie în Piața Marii Adunări Naționale. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul general al capitalei, Ion Ceban, la ședința serviciilor primăriei. Potrivit edilului, în acest an va fi împodobit cu luminițe transportul public și vor fi amenajate tematic toate sectoarele Chișinăului. 

„Vin cu un apel către agenții economici, ca și în anii precedenți, să decoreze acele clădiri pe care le dețin sau spațiile adiacente acolo unde pot fi instalate diferite elemente de Crăciun. Evenimentul dedicat inaugurării va cuprinde și un spectacol muzical-artistic cu tematică de sărbători. Printre invitații speciali este Ștefan Bănică Junior. În acest an face 20 de ani de spectacole dedicate Crăciunului și sper că această feerie frumoasă a sărbătorilor de iarnă să fie de bun august pentru toți locuitorii din Chișinău sau oaspeții capitalei”, a declarat Ion Ceban.

Ion Ceban spune că spectacole muzical-artistice vor fi organizate și în noaptea de Revelion. Totodată, vor fi amenajate târguri, cu participarea meșterilor populari și producătorilor autohtoni. Nu va lipsi nici căsuța lui Moș Crăciun, dar și alte zone de distracție pentru cei mici.

Zilele trecute, Guvernul a lansat campania „Hai acasă de Crăciun” și îndeamnă toate localitățile, administrațiile publice locale din satele și orașele țării să organizeze concerte pentru locuitori de sărbători și să pună în valoare artiștii locali și tradițiile locului.