Kashmea Wahi

La doar 11 ani a demonstrat că este cea mai inteligentă persoană de pe planetă

Victoria Furnic

Originară din India, aceasta trăieşte în Marea Britanie şi este foarte modestă. A reuşit să acumuleze un număr de puncte mai mare decât Albert Einstein și pe Steven Hawking, cei care la rândul lor au obţinut câte 160 de puncte la testu dat. “Este copleșitor să fii comparată cu Stephen Hawking sau Albert Einstein. Pare neverosimil. Cred că ar fi nevoie de multe realizări palpabile pentru oricine ca mine însămi pentru a ajunge să fiu în compania unor astfel de legende. Oricum, sunt foarte încântată”, a declarat Kashmea.

Testul Cattell III B Mensa a fost găsit întâmplător de către fetiţă, care fără mult efort a rezolvat testul, a răspuns la cele 150 de întrebări, astfel acumulând punctaj maxim. Părinţii fetiţei au rămas plăcut surprinşi. “Suntem în culmea fericirii. Chiar dacă am crezut întotdeauna că fata este foarte inteligentă, realizarea ei ne reasigură că posedă abilitatea respectivă. Dacă își va canaliza bine energia, va reuși ceva minunat”, au spus părinţii.

Kashmea Wahi a fost validată ca cel mai inteligent om de pe planetă de către asociaţia Mensa. “Pot să confirm că  Wahi Kashmea este cea mai tânără persoană care a obținut scorul de 162 în testul supravegheat care poate fi dat de persoane care au mai multe de 10 ani și jumătate”, a declarat un oficial al asociației Mensa (clubul celor mai inteligenți oameni de pe planetă). La rândul său, tânăra şi modesta Wahi a declarat: “Este copleșitor să fii comparată cu Stephen Hawking sau Albert Einstein. Cred că oricum  ar fi nevoie de multe realizări ca să pot  ajunge în compania unor astfel de legende. Oricum, sunt foarte încântată”.