moldoveni naționaliști

La Roma se strâng bani pentru înverzirea Moldovei

Cristina Parpalov

Moldovencele au reușit să adune 485 de euro din vănzarea bucatelor noastre tradiționale.

Am avut vreo 200 de plăcinte cu varză, cartofi și brânză și în jur de 15 kg de sarmale, plus vin de casă moldovenesc. Meniul l-a constituit o farfurie de sarmale cu smântână, o plăcintă la alegere și un pahar de vin pe care l-am vândut cu 7 euro. Cineva a făcut și mici donații sau ne lăsa câte 3 euro de la rest dacă ne ofereau 10 euro. Treaba a mers bine și suntem enorm de bucuroase, mi-a povestit una dintre organizatoarele acțiunii, Cristina Pruteanu.

Iată cine sunt cele 5 femei care au organizat evenimentul: Lilia Lebada, Diana Sandu Natalia Mocanu, Nina Spoitoru și Cristina Pruteanu. Moldovencele spun că pentru ele ziua fost un succes fiind primul lor proiect de acest fel.

Potrivit lor, au mai fost acumulate alte 300 de euro pe care Diana Sandu a reușit să le acumuleze de la prietenii săi italieni. Banii vor fi alocați pentru procurarea semințelor si copacilor fructiferi și vor fi duși în sate , la bătrâni si familii vulnerabile.

De asemenea, și președinta Asociației ”ASSOMoldave”, Tatiana Nogailic, a venit cu o donație în valoare de 50 de euro, dar si Ghiduri Informaționale pentru moldovenii din Italia.

Moldovencele spun că donațiile continuă să vină, iar reprezentanții de la Institutul de Genetică al AȘM, în persoana lui Vasile Botnari le-a promis că vor contribui cu semințe.