La un pas de tragedie. O tânără de 24 de ani a fost salvată de la înec de salvamarii din capitală

Ala Găină

O tânără de 24 de ani a fost salvată de la înec de salvamarii Stației de salvare pe apă nr.1 din parcul „Valea Morilor”, municipiul Chișinău. Cazul a fost raportat în după amiaza zilei de 18 februarie 2024, către ora 15:00. Potrivit informațiilor înregistrate, tânăra a intrat în apă, iar după ceva timp aceasta nu a reușit să iasă de una singură.

Incidentul a fost observat de salvamari, care de urgență au intervenit și au scos persoana din apă de la o distanță de circa 8 metri de la mal. Ulterior, aceasta în stare conștientă a fost predată echipajului de medici și transportată la spital pentru îngrijiri de rigoare. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite de organele de resort. 

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să se pătrundă de responsabilitate pentru viața lor și a altor persoane, atunci când se află în prejma lacurilor și râurilor, pentru evitarea cazurilor de înec. Totodată, specialiștii atenționează că aflarea în nemijlocită apropiere de bazinele acvatice devine periculoasă în special când pe apa lacurilor se formează podul de gheață, iar temperaturile oscilează între minus și plus. 

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.