f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

termometru

Luna lui Gerar vine cu înghețuri. Cod Galben de scădere a temperaturii medii zilnice. Ce recomandă specialiștii IGSU

10-01-2022 18:13

Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează despre scăderea temperaturii medii cu 5°C și mai mult.

Pe 12-13 ianuarie, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-8 grade Celsius, iar pe 11-12 ianuarie pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului din direcție nordică în rafale de până la 15-20 m/s.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează despre necesitatea respectării cu strictețe a regulilor antiincendiare, în special la exploatarea surselor de încălzire.

Oamenii sunt îndemnați să utilizeze doar instalațiile standardizate, iar sobele să fie verificate înaintea exploatării.

Mai mult, specialiștii recomandă ca pe timpul nopții focul din sobe să fie stins, iar încăperile să fie aerisite pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

În legătură cu prognoza meteorologică a răcirii vremii, în perioada 11-18 ianuarie, Centrul hidrologic prognozează, în râurile din țară, că va avea loc reluarea procesului de formare a gheții, iar pe râurile mici – instalarea podului de gheață.

Pe bazinele de apă se va intensifica formarea podului de gheață.

Gheața va fi subțire, iar ieșirea pe ea va prezenta pericol.

În acest sens, specialiștii atenționează că aflarea pe bazinele acvatice reprezintă un pericol iminent pentru viață, în special pentru copii și amatorii de pescuit la copcă.

Maturii sunt rugați să monitorizeze strict minorii și să nu le permită jocul în preajma lacurilor și râurilor.