MAE: Un cetățean moldovean a fost reținut în timpul protestelor din Georgia

Adrian Sirbu

Ambasada Republicii Moldova la Baku a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău ca un cetățean moldovean a fost reținut în timpul protestelor din Georgia. Potrivit reprezentanților MAE, autoritățile moldovene sunt în contact cu autoritățile georgiene.

Misiunea noastră diplomatică este în contact cu autoritățile georgiene și este dispusă să întreprindă toate acțiunile necesare care se impun”, a anunțat MAE într-un comunicat.

Mii de oameni au protestat la Tbilisi în ajunul examinării de către Parlament, în a treia și ultima lectură, a controversatului proiect de lege „privind influența străină”. Poliția a aplicat forța împotriva manifestanților și a reținut cel puțin 20 de persoane.

Comisia juridică a parlamentului georgian a avizat pozitiv proiectul de legii pentru ultima lectură, duminică, într-o ședință care a durat 67 de secunde. Potrivit șefului comisiei, Henri Ohanașvili, pentru a treia lectură au fost înaintate numai amendamente minore ce țin de redactare.

În noaptea de duminică spre luni, câteva mii de protestatari s-au adunat din nou în fața Parlamentului georgian, cu intenția de a-i împiedica pe deputații partidului de guvernământ să intre în clădire și să înceapă procedura de vot, care se așteaptă să aibă loc luni, 13 mai.

Parlamentarii au reușit să intre în Parlament, după ce forțele de ordine i-au îndepărtat cu brutalitate pe manifestanți de la intrările în clădire și a reținut cel puțin 20 de persoane.