Maia Sandu, după succesul Ansamblului „Hecenii”: „Îndemn Guvernul să găsească un spațiu nou și modern, ca acești copii să poată dansa”

Ala Găină

Șefa statului Maia Sandu invită, la Președinție, Ansamblul de dans popular Hecenii, din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, care a primit Golden Buzz-ul la concursul „Românii au talent”. La întâlnire este așteptat și coregraful ansamblului, Dionisie Cobîlaș.

„Ansamblul de dansuri populare „Hecenii” din satul Heciul Nou, Sîngerei, care a ridicat sala în picioare și a stârnit valuri de aplauze la o emisiune vestită din România, are nevoie de un spațiu unde să continue lucrul frumos pe care îl fac.

Îndemn Guvernul să găsească cât mai rapid, împreună cu administrația publică locală din raionul Sîngerei, un spațiu nou, modern, care corespunde necesităților, așa încât acești copii să poată dansa și promova tradițiile noastre în continuare.

De asemenea, i-am invitat pe acești tineri minunați, alături de coreograful Dionisie Cobîlaș, la Președinție”, se arată în mesajul postat de președinta Maia Sandu pe pagina de facebook.

Daniel Vodă, purtător de cuvânt, șef al Serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa din cadrul Guvernului, a anunțat aseară, într-un comentariu la una dintre postările postului tv de pe rețelele sociale, precum că problema spațiului va fi soluționată.

Ansamblul Hecenii din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, Republica Moldova a scris istorie la emisiunea “Românii au Talent”. Dansul tinerilor i-a impresionat pe jurați, iar Andra i-a recompensat prin Golden Buzz.

Ansamblul Hecenii are 20 de membri cu vârste între 13 și 18 ani muncesc enorm pentru pasiunea lor și au fost recompensați pentru talentul lor cu Golden Buzz la „Românii au talent”, sezonul 14 de la Andra, astfel sunt trimiși direct în semifinala competiției difuzate la Pro TV.