
Masa Bucuriei: A început colecta națională de alimente în sprijinul bătrânilor organizată de Misiunea Socială Diaconia
Pentru al 16-lea an consecutiv, Diaconia organizează Campania de Paști „Masa Bucuriei” – cea mai amplă și longevivă acțiune de solidaritate socială dedicată sprijinirii bătrânilor. Proiectul culminează astăzi cu o colectă națională de produse alimentară care va avea loc în Chișinău și alte 33 localități.
În cadrul colectei, circa 1000 de voluntari vor fi prezenți în cele mai mari rețele de magazine, unde vor îndemna cumpărătorii să doneze alimente neperisabile. Produsele colectate vor fi distribuite pe tot parcursul anului sub formă de pachete alimentare și prânzuri calde, bătrânilor și oamenilor nevoiași asistați de Diaconia și partenerii locali.
„Și în acest an, cu Masa Bucuriei aducem mesajul de bunătate și solidaritate pentru oamenii care fac cu greu față nevoilor cotidiene. În sâmbăta Floriilor, o zi încărcată cu mare valoare creștină, peste 1000 de voluntari vor transmite mesajul de solidaritate în toată țara, iar fiecare donație va însemna o lumină adusă în viața unui bătrân rămas singur.”, Igor Belei, Director Executiv, Diaconia.
Și la această ediție a campaniei, mai multe persoane publice s-au alăturat demersului nostru și au venit cu mesaje de îndemn la implicare:
Steluța Andrei: „Pe 12 aprilie ne vedem la „Masa Bucuriei”, acolo unde faptele bune se fac umăr la umăr.”
Andrei Porubin: „La Colecta națională de produse alimentare „Masa Bucuriei” avem ocazia să aducem un strop de speranță bătrânilor rămași singuri.”
Stela Botez: „Campania „Masa Bucuriei” este un prilej de a sprijini bătrânii pentru ca și aceștia să aibă de sărbători masă caldă, încărcată cu bucate.”
Diaconia îndeamnă toți doritorii de a sprijini proiectul să facă o donație de produse alimentare neperisabile în rețelele de magazine din Chișinău: Metro, Kaufland, Nr1, Linella, Local, Bonus, Green Hills, Velmart, cât și în alte 33 localități (Edineț, Peresecina, Ungheni, Soroca, Căușeni, Hîncești, Strășeni, Dondușeni, Cimișlia, Edineț, Telenești, Măgdăcești, Cantemir, Orhei, Bălți, Stăuceni, Cricova, Călărași, Chetrosu, Bubuieci, Ștefan Vodă, Sîngerei, Cahul, Leova, Giurgiulești, Vulcănești, Florești, Drochia, Colonița, Tohatin, Anenii Noi, Rîșcani, Cărpineni).
Diaconia recomandă să donați produse alimentare neperisabile și cu termen de valabilitate mai mare: crupe, ulei, paste, zahăr, sare, conserve, întrucât acestea vor fi distribuite către beneficiari pe parcursul întregului an.
Dacă vrei să sprijini acest demers de bunătate, dar nu reșești să ajungi sâmbătă în punctele de colectare a donațiilor, poți alege o altă formă de implicare:
- cu MIA Plăți instant poți face o donație, iar noi o transformăm în prânzuri calde: https://mia-qr.bnm.md/1/m/BNM/AGRe691258701384a11bff8ea679caad8bd
- Aici poți dona online și din afara Republicii Moldova: https://diaconia.md/doneaza/
400 lei înseamnă prânzul cald pentru o lună la Cantina Socială Mobilă „Aproape de Aproapele”, iar 100 de lei – prânzul cald distribuit unui beneficiar timp de o săptămână.
În 2024, grație mobilizării comunității și implicării a peste 1000 de voluntari, au fost colectate un record de 57.811 kg de produse. Proiectul s-a desfășurat în 103 magazine din Chișinău și alte 25 de localități din țară. Doar în cadrul Cantinei Sociale Mobile „Aproape de Aproapele” din Chișinău, în 2024, au fost distribuite cca 35 000 de mii de prânzuri calde pentru oamenii nevoiași.