Medicii trag un semnal de alarmă: doar în luna iunie, aproape 400 de persoane, printre care 75 de copii au fost victime ale accidentelor rutiere

Adrian Sirbu

Tot mai multe victime pe traseele din țară. Medicii trag un semnal de alarmă: doar în luna iunie, aproape 400 de persoane, printre care 75 de copii au fost victime ale accidentelor rutiere.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Prespitalicească, doar în luna iunie 2024, echipele de asistență medicală urgentă au fost implicate activ în salvarea persoanelor care au avut de suferit în urma a 302 accidente rutiere. Astfel, 382 persoane, dintre care 75 copii au devenit victime ale accidentelor rutiere în perioada dată.

După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, în funcție de gravitatea cazurilor, 312 pacienți, inclusiv 64 minori, implicați în accidentele rutiere au fost transportați la spitalele din țară pentru tratament specializat în condiții de staționar.

Intervenția ambulanței a fost solicitată pentru a deservi accidentele rutiere produse în următoarele regiuni ale țării: Centru – 226; mun. Chișinău – 140; Nord – 96; Sud 40 și UTA Găgăuzia – 20.

Fiecare misiune reflectă dedicarea și profesionalismul echipelor AMU, care au depus eforturi considerabile în acordarea asistenței medicale de urgență la locul solicitării, cât și transportarea pacienților în condiții sigure”, se arată în comunicatul CNAMUP.