Vadim Scarlat

Medicul Vadim Scarlat, condamnat la 8 luni de închisoare, după ce bebelușul unei paciente a murit la naștere

Redacția Liber TV

Potrivit procurorilor, medicul Vadim Scarlat a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale, care au cauzat decesul bebelușului. Astfel, magistrații i-au stabilit o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip deschis.

Tot procurorii menționează că, în conformitate cu prevederile art.90 din Codul penal, executarea pedepsei cu închisoarea aplicată lui Scarlat, a fost suspendată, pe un termen de probațiune de 1 an.

Potrivit Procuraturii Generale, medicul este învinuit că în august 2015, fiind de gardă în cadrul unei instituții medico-sanitare publice din cadrul municipiului Chișinău, a neglijat regulile și metodele de acordare a asistenței medicale la primirea nașterii, manifestate prin examinarea superficială și insuficientă a femeii ce urma să nască, nestabilind din timp și prompt diagnosticul existent, prescriindu-i asistență medicală necorespunzătoare patologiilor existente, fapt ce s-a soldat cu decesul nou-născutului.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în ordine de apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.