Mineri în mină

Mineri blocați în mina Lupeni din județul Hunedoara

Cristina Parpalov

Două elicoptere SMURD şi mai multe maşini aparţinând Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare şi Serviciului de Ambulanţă au ajuns  la Mina Lupeni, unde trei mineri sunt daţi dispăruţi în subteran, a declarat astăzi, pentru AGERPRES, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. 

Potrivit acestuia, cele două elicoptere – unul din Arad şi unul din Bucureşti – au ajuns  în aproximativ două ore la Hunedoara. 

Maşinile deplasate ale SMURD-ului şi Serviciului de Ambulanţă sunt de multiple victime şi prim ajutor. 

"În subteran intervin salvatori minieri. Am mobilizat forţe de intervenţie", a arătat Arafat.

Cei trei mineri care au rămas blocaţi în subteran sunt încă în viaţă. Anunţul a fost făcut în jurul orei 16:00 chiar de către ministrul Energiei, Toma Petcu

"S-a produs o surpare la una din galerii in momentul in care se executau lucrări. După surpare 8 din cei 11 au ieșit la suprafață. S-au făcut verificări și s-a controlat care este  ruta ea mai scurtă către ei, pentru a-i salva.  Au intrat in contact cu ei, se aud voci de acolo. Echipele de salvare au comunicat in permanență cu cei de la suprafață.", a mărturisit ministrul Toma Petcu într-o intervenţie la România TV

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Energiei, Toma Petcu, să se deplaseze de urgență în Valea Jiului.

"A avut loc o surpare unde se pare ca sunt prinsi 3 mineri. Nu stim care este situatia lor, speram din toata inima sa fie in viata. S-a dat alarma, au venit echipele de salvare.", a mărturisit liderul de sindicat Darius Câmpean într-o intervenţie prin telefon la România TV.