Ministerul Educației: Profesoara care a transmis un mesaj antisemit în fața elevilor a demisionat

Adrian Sirbu

Profesoara din Chișinău care ar fi glorificat nazismul în fața elevilor a fost eliberată din funcție. Despre asta a anunțat secretara de stat a Ministerului Educației și Cercetării, Valentina Olaru, într-o conferință de presă. 

„În contextul subiectului privind mesajul antisemit al unei profesoare de educație pentru societate, Ministerul Educației și Cercetării informează despre eliberarea din funcție a profesoarei respective. Reiterăm în acest context îndemnul față de profesori de a promova pacea, toleranța, incluziunea și respectul pentru demnitatea umană. Profesoara benevol a depus cererea de demisie, conștientizând gravitatea acțiunilor comise de către dumneaei”, a declarat Valentina Olaru.

Incidentul a fost mediatizat la sfârșitul lunii octombrie. Ulterior, Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat și a cerut administrației liceului întrunirea Consiliului de Etică și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare.

Totodată și Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Vasile Coroi, s-a sesizat pe acest caz, menționând că „rasismul, homofobia și antisemitismul nu-și au locul în școală și într-o societate democratică”.