Ministerul Educației reacționează: „De la 1 ianuarie 2024, salariile cadrelor didactice vor crește cu 15%”

Ala Găină

De la 1 ianuarie 2024, Guvernul își propune să crească salariile cadrelor didactice cu 15%. Valoarea de referință pentru cadrele didactice urmează să se majoreze de la 2000 la 2300 de lei. Ministerul Educației și cercetării precizează că majorările salariale pentru profesori sunt mai mari decât cele propuse pentru alte categorii de angajați. Și această prioritizare denotă preocuparea majoră care există la nivel de executiv față de profesori, menționează MEC în contextul unor acțiuni organizate de către sindicatele din educație. 

„Astfel, în luna octombrie 2023 Guvernul a reușit să identifice resursele necesare pentru plata unică de 5 mii de lei pentru toate cadrele didactice și 3 mii de lei pentru personalul non-didactic, plăți care sunt în curs de achitare. Numărul total al beneficiarilor se ridică la 102 mii de persoane, în acest scop fiind alocate 450 milioane de lei. 

Totodată, în ultimele luni, ministerul a alocat circa 10 milioane de lei pentru formarea și recalificarea cadrelor didactice. 

De la 1 ianuarie 2024, Guvernul își propune să crească salariile cadrelor didactice cu 15 %. Valoarea de referință pentru cadrele didactice urmează să se majoreze de la 2000 la 2300 de lei. Menționăm că majorările salariale pentru profesori sunt mai mari decât cele propuse pentru alte categorii de angajați. 

Această prioritizare denotă preocuparea majoră care există la nivel de Guvern față de profesori”, menționează Ministerul Educației.