De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 2 ore

Mitropolia Moldovei îndeamnă tinerii să fie atenţi

Mitropolia Moldovei îndeamnă tinerii să fie atenţi cu jocurile de pe internet

Dorin Scoferța

Cazul adolescenţilor care s-au sinucis acum două zile a zguduit o ţară întreagă. Iar moartea lor pare să fie parte a unui fenomen internaţional, prin care tot mai mulţi minori ajung să-şi pună capăt zilelor din cauza unui joc virtual.
Jocul constă în publicarea unor anumite tag-uri, iar peste câteva minute, adolescentul începe să primească de la administratorii jocului sarcini. Inițial, participantul este rugat să-și deseneze cu pixul pe mână o balenă albastră. 

Ulterior, jucătorul este îndemnat să-ţi contureze desenul cu o lamă. Participantul trebuie să prezinte de la fiecare etapă dovezi că a îndeplinit misiunile.

Ultima sarcină pe care o primește este suicidul. Iar dacă jucătorul refuză, administratorii virtuali îl amenință că îi vor ucide părinții sau alte persoane apropiate.

Jocul a pus în gardă autoritățile statale. Mitropolia Moldovei îndeamnă ca tinerii și părinții să fie mai atenți la jocurile online ce se pot dovedi a fi mortale pentru tineri.