De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 18 ore

Mitropolitul Basarabiei va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim

Redacția Liber TV

Mitropolitul Basarabiei, Petru, va aduce sâmbătă, 23 aprilie, Sfânta Lumină de la Ierusalim.

Preacuvioșii Părinți Stareți, Precucernicii Părinți Protopopi și slujitorii sfintelor altare sunt așteptați la Sediul Mitropoliei Basarabiei, str. 31 August 1989, nr. 161, sâmbătă, 23 aprilie, începând cu ora 19:00, să-l întâmpine pe ÎPS Părinte Mitropolit PETRU și să primească Sfânta Lumină, ca până la ora 00:00 să fie prezentă în sfintele altare a tuturor bisericilor de pe cuprinsul Mitropoliei Basarabiei, ca mai apoi să fie transmisă credincioșilor.

În Sâmbăta Mare, Sfânta Lumină se aprinde pe Mormântul Domnului nostru Iisus Hristos în timpul slujbei Vecerniei. Cu o seară înainte, reprezentații poliției statului Israel controlează Sfântul Mormânt pentru a nu conține vreo sursă de foc. În urma verificării, se sting toate candelele și se sigilează ușa Sfântului Mormânt.

Una din cele mai vechi atestări documentare a minunii pogorârii Sfintei Lumini o avem din anul 617 d. Hr., după cucerirea Ierusalimului de către perși.