Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru, îndeamnă credincioșii să se declare români la recensământ: „Să ne mărturisim identitatea românească cu demnitate”

Ala Găină

„Este datoria noastră, ca români și creștini ortodocși, să ne mărturisim identitatea românească cu demnitate și deplină recunoștință, să ne cinstim neamul și să contribuim la perpetuarea valorilor și tradițiilor noastre care ne definesc”. Este mesajul Mitropolitului Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, ÎPS Petru, în contextul Recensământului Populației și Locuințelor, care are loc până pe 8 iulie. Părintele îndeamnă astfel credincioșii să se declare români la recensământ. 

„Vă îndemnăm cu toată dragostea să vă implicați cu fervoare și responsabilitate în acest proces al recensământului, și să vă declarați apartenența etnică prin naționalitatea românească, limba română și credința ortodoxă. Naționalitatea românească este un temei de unitate și solidaritate pentru întreaga noastră comunitate, indiferent de granițe și de contexte istorice. Este datoria noastră, ca români și creștini ortodocși, să ne mărturisim identitatea românească cu demnitate și deplină recunoștință, să ne cinstim neamul și să contribuim la perpetuarea valorilor și tradițiilor noastre care ne definesc”, se arată în mesajul Mitropolitului.

Mai mult, potrivit ÎPS Petru, păstrarea și promovarea limbii române este o responsabilitate sfântă pe care o avem față de strămoșii noștri și față de generațiile viitoare.

„Credința ortodoxă este piatra de temelie a identității noastre spirituale și religioase. Ea ne unește într-o comuniune sfântă cu ceilalți credincioși și ne îndeamnă să trăim în iubire și adevăr, să slujim lui Dumnezeu și să ne iubim aproapele. Prin mărturisirea credinței ortodoxe în cadrul recensământului, afirmăm legătura noastră strânsă cu Biserica lui Hristos și ne angajăm să trăim în conformitate cu învățăturile ei dumnezeiești”, a mai declarat Mitropolitul Petru.