Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru, mesaj cu ocazia Zilei Familiei: „Într-o lume plină de provocări și încercări, familia creștină trebuie să rămână un bastion al credinței”

Ala Găină

Cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, sărbătorită astăzi, 15 mai 2024, Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, a venit cu un mesaj de felicitare și binecuvântare tuturor familiilor creștine. Prin acest mesaj, Părintele Mitropolit transmite gândurile sale de felicitare și de încurajare, subliniind valorile ortodoxe și importanța familiei ca nucleu al societății noastre românești.

„Familia creștină este chemată să fie o mică biserică, un loc unde se trăiesc valorile Evangheliei și se cultivă virtuțile creștine. Taina Sfintei Căsătorii, instituită de Dumnezeu Însuși, este un izvor de har și binecuvântare, prin care soții sunt chemați să-și unească viețile într-o comuniune de iubire și de jertfă necondiționată, până la mutarea în Patria Cerească”, se arată în mesajul Mitropolitului Petru.

Potrivit Mitropolitului, într-o lume plină de provocări și încercări, familia creștină trebuie să rămână un bastion al credinței și al nădejdii pentru viața de veci.

„Printre marile provocări contemporane se numără secularizarea, relativismul moral și atacurile asupra valorilor tradiționale. Este esențial să ne întărim prin rugăciune comună, să ne adâncim cugetele în lectura Sfintelor Scripturi, să cerem povățuire de la duhovnicul familiei și să ne străduim să trăim conform învățăturilor Sfinților Părinți.

În plus, să ne aducem aminte de valorile ortodoxe românești, de duhul românesc care ne leagă de patria și de neamul nostru strămoșesc. Familia noastră este și o reflectare a poporului nostru, a iubirii pentru acest pământ binecuvântat, pentru tradițiile și valorile strămoșești”, se mai arată în comunicatul Mitropoliei Basarabiei.