Mobilizare masivă la Telenești în căutarea fetei de 19 ani din Orhei

Adrian Sirbu

Mobilizare masivă la Chițcanii Vechi, raionul Telenești în căutarea tinerei de 19 ani care a dispărut de pe o stradă din Orhei după ce a urcat într-o mașină de ocazie.

Inspectoratul General al Poliției solicită ajutorul localnicilor pentru a o găsi pe tânăra dispărută.

Poliția se va mobiliza masiv dimineață la ora 10:00, în adiacentul Primăriei din localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești. Fiecare dintre voi ne poate fi de mare ajutor. Mizăm pe suportul dumneavoastră”, se arată în mesajul oamenilor legii.

Amintim că tânăra, care s-a aflat că este însărcinată, a urcat într-un automobil de ocazie, la Orhei, pe 12 aprilie. De atunci, nimeni nu a mai văzut-o.

Procurorii de la Procuratura raionului Orhei au înaintat joi, 18 aprilie, un demers, prin care cer 30 de zile de arest preventiv pentru șoferul în mașina căruia a urcat fata dispărută de mai multe zile.

Demersul învinuirilor urmează să fie examinat la 19 aprilie de magistrații de la Judecătoria Orhei.

Poliția face apel către cetățeni, în special #femei, să ne sesizeze de urgență dacă au avut tangențe dubioase sau cu tentă infracțională cu acest bărbat. 

Este vorba despre șoferul în mașina căruia a urcat fata în acea seară. În cadrul perchezițiilor efectuate de polițiști la domiciliul și în automobilul acestuia au fost găsite mai multe lucruri pentru femei. 

În timp, bărbatul s-a schimbat  fizic foarte mult și a condus mașini de mai multe mărci și modele. S-ar fi putut să-l cunoașteți în una dintre aceste perioade. Poza marcată cu o săgeată este cea mai recentă a acestuia, iar mașina marcată este cea condusă în ultima perioadă, inclusiv cea în care a urcat fata”, anunță oamenii legii.

Persoanele care dețin orice fel de informații despre tânăra dispărută sunt rugate să sune la 112 sau la numărul 078325001.