Gg

Moldova ar putea intra de mâine în beznă. Care este motivul

Redacția Liber TV

Compania a depus o notificare la ANRE prin care anunță "imposibilitatea de a furniza energie electrică către consumatorii finali începând cu data de 04.12.2021 din motivul că producătorul ЗАО „Молдавская ГРЭС” nu poate confirma livrarea energiei electrice pentru o perioadă nedeterminată de timp".

Consiliul de Administrație al ANRE a obligat furnizorii ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizare Energie Electrică Nord” să asigure furnizarea de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor finali deserviți de SRL „Furnizare Energie”, începând cu ziua de mâine.
Cele două companii deocamdată nu au anunțat dacă sunt în posibilitate să realizeze acest lucru.

Într-o postare pe  pagina sa de Facebook, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a menţionat că piața energetică trebuie să fie una corectă şi transparentă.

"Furnizare Energie, compania despre care s-au făcut mai multe investigații jurnalistice în care este suspectată de acțiuni ilegale, a informat ANRE despre imposibilitate de a continua livrările de energie electrică. În acest sens, toți clienții companiei vor fi preluați de „Premier Energy”  și  „Furnizare Energie Electrică Nord", a punctat oficialul.