„Moldova vrea Pace” – o manifestație apolitică în susținerea păcii va avea loc mâine la Chișinău

Redacția Liber TV

„Moldova vrea Pace!” Cu un astfel de slogan se va desfășura mâine, 12 martie 2022, un miting în susținerea Păcii și a Ucrainei. Evenimentul va începe la ora 12:00 în fața Monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt și va culmina cu depuneri de flori la Ambasada Ucrainei în Republica Moldova. Potrivit organizatorului, Vlad Bilețchi, manifestația se vrea a fi una „a tuturor”, fără sloganuri și drapele de partid.

„În aceste momente când privim cu groază ceea ce se întâmplă la vecinii noștri din Ucraina, trebuie să fim uniți și solidari. Nu este loc de mesaje politice, care să dezbine. Prin evenimentul de mâine vrem doar să transmitem mesajul că cetățenii Republicii Moldova își doresc pace, întrucât în anul 1992, am simțit pe propria piele ce înseamnă invazia și vărsare de sânge. Vrem să ne creștem copiii în siguranță și să nu ne fie frică atunci când ne gândim la ziua de mâine”, a declarat Vlad Bilețchi.

Potrivit lui Bilețchi, evenimentul va fi organizat conform principiului „microfonul liber”, unde fiecare își va putea expune punctul de vedere, cu condiția ca mesajul să nu instige la ură și să nu conțină îndemnuri partinice.

Mai multe detalii despre manifestație, puteți afla pe pagina evenimentului de pe facebook.