De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 18 ore

„Moldova vrea Pace” – o manifestație de amploare în susținerea păcii va avea loc sâmbătă la Chișinău

Redacția Liber TV

„Moldova vrea Pace!” Acest mesaj va răsuna sâmbătă, 12 martie 2022, în fața Monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, acolo unde va fi organizată o manifestație în susținerea păcii și Ucrainei. Evenimentul va începe la ora 12:00, iar potrivit organizatorului, Vlad Bilețchi, mitingul va fi unul apolitic și pașnic, scopul căruia va fi să transmitem un mesaj clar – Republica Moldova este împotriva războiului din Ucraina și vrea să trăim în pace.

„În majoritatea capitalelor europene, și nu numai, au avut loc mitinguri impresionante în susținerea Ucrainei și a păcii în regiune. Este un minim gest de solidaritate pe care îl putem demonstra față de durerea poporului ucrainean, care trece prin momente de groază. Va fi o manifestație apolitică, vor fi interzise drapelele de partid. Dorim ca toți cei care sunt împotriva războiului și își doresc pacea să iasă în stradă și să manifesteze pașnic. Îi așteptăm și pe ucrainenii, care au fost nevoiți să lase totul în urmă și să se refugieze în Republica Moldova. Le înțelegem durerea, pentru că în 1992, am trecut și noi printr-un război cu Federația Rusă”, a declarat Vlad Bilețchi, organizatorul manifestației.

Potrivit lui Bilețchi, evenimentul va fi organizat conform principiului „microfonul liber”, unde fiecare își va putea expune punctul de vedere, cu condiția ca mesajul să nu instige la ură și să nu conțină îndemnuri partinice.

Mai multe detalii despre manifestație, puteți afla pe pagina evenimentului de pe facebook.