De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 20 de ore

Motorina din România începe să fie distribuită la agricultori. În ce raioane va ajunge

Ala Găină

Motorina din România a fost descărcată la Căușeni. În regim de testare, primii care primesc carburantul vor fi agricultori din Basarabeasca, Anenii Noi și Criuleni.

Autoritățile au elaborat un grafic de repartizare a motorinei în raioanele țării, transmite IPN. Agenția Rezerve Materiale este responsabilă de repartizarea motorinei.

Agenția Rezerve Materiale a elaborat și o metodologie de repartizare. Fiecare agent economic trebuie să se prezinte personal pentru a ridica motorina sau să delege o persoană, prin intermediul procurii.

România a anunțat că donează Republicii Moldova 4000 de tone de motorină în aprilie 2023. Autoritățile de la Chișinău au recunoscut că au recepționat-o abia acum, deoarece nu au avut spațiu de depozitare. Distribuirea carburantului a fost una dintre revendicările fermierilor la cele mai recente proteste desfășurate.