„Mulțumim României!” Cei 36 de moldoveni evacuați din Fâșia Gaza sunt în drum spre Chișinău

Ala Găină

Avionul cu primul grup de români evacuaţi din Fâşia Gaza, alături de membri ai familiilor lor, dar și 36 de cetățeni ai Republicii Moldova a aterizat aseară la București. Premierul României, Marcel Ciolacu, a călătorit alături de primii români evacuați din Fâșia Gaza și a anunțat continuarea acțiunii de readucere în România și în Republica Moldova a românilor care solicită evacuarea din zona de război. Moldovenii sunt acum în drum spre casă, a anunțat speakerul Igor Grosu.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a mulțumit României pentru sprijinul acordat în evacuarea cetățenilor moldoveni.

„Cei 36 de cetățeni ai R. Moldova din Fâșia Gaza sunt acum în drum spre casă de la București. Mulțumesc Guvernului României și premierului Marcel Ciolacu pentru implicarea personală pentru aducerea lor acasă. Aduc mulțumiri Ministerului de Externe de la Chișinău pentru efort, dar și partenerilor din Egipt și Israel, Ucraina și SUA pentru că am reușit împreună ca această misiune de evacuare să fie cu succes. Drum bun spre casă”, a menționat Grosu la ședința Parlamentului.

Cei 36 de cetăţeni ai Republicii Moldova din cei 51 care au solicitat să fie evacuați din Fâşia Gaza au fost preluaţi cu un autocar pus la dispoziţie de autorităţile de la Chișinău. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, ceilalți 15 ar fi refuzat să se deplaseze până la punctul de evacuare, invocând motive de securitate.