Municipalitatea face precizări privind desfășurarea sărbătorilor în instituțiile de învățământ

Adrian Sirbu

Instituțiile de învățământ din Chișinău sunt îndemnate să utilizeze brazii artificiali din anii trecuți pentru a face economii. Colectarea banilor pentru cadouri și pentru organizarea festivităților este interzisă.

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale, șeful Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a menționat că managerilor instituțiilor de învățământ li s-a sugerat pentru rolul de Moș Crăciun să antreneze angajați ai instituțiilor sau părinți, în cazul în care este posibil acest lucru, pentru a evita cheltuielile suplimentare pentru angajarea actorilor, transmite IPN.

Primarul general, Ion Ceban, a comunicat că de sărbătorile de iarnă peste 32 de mii de cadouri cu dulciuri urmează să fie oferite copiilor din grădinițe. Direcția generală educație, tineret și sport a achiziționat dulciuri pentru copiii din 132 de instituții de educație timpurie din Chișinău. Dulciurile vor fi împărțite micuților atunci când sunt organizate matineele sau chiar dacă acestea nu sunt organizate. Edilul a precizat că aceasta acțiune se desfășoară al cincilea an consecutiv și a devenit o frumoasă tradiție a municipalității.

Primăria Chișinău interzice orice formă de colectare de bani pentru cadouri, dulciurile procurate de municipalitate sunt oferite gratuit copiilor.