De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 18 ore

Noi detalii despre bărbatul care a împușcat mortal două persoane la Aeroportul Internațional Chișinău. Era căutat în Tadjikistan pentru răpire

Ala Găină

Noi detalii despre bărbatul care a împușcat mortal două persoane la Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta este Rustam Ashurov Karimovici, cetățean al Republicii Tadjikistan, născut pe 25 martie 1980, rezident al orașului Dușanbe, care, înainte de comiterea dublului omor la Chișinău, a făcut parte dintr-un „grup infracțional” care a răpit un prim-vicepreședinte al băncii „Orienbank” Tadjikistan.

Potrivit informațiilor, pe 23 iunie, la ora 22:10, Ismatulloev Shuhrat Abdugafforovich prim-vicepreședintele „Orienbank” din Tadjikistan, a fost răpit de un grup infracțional organizat de pe strada Zakariye Rozi din Dușanbe.

În aceeași zi, a fost inițiat un dosar penal pe caz și a fost creat un grup operativ-investigativ pentru a ancheta infracțiunea.

În timpul investigației, a fost identificat că unul dintre membrii grupului criminal organizat este Ashurov Rustam Karimovici, cetățean al Republicii Tadjikistan, născut la 25 martie 1980, locuitor al orașului Dușanbe. Ulterior, după comiterea acestei infracțiuni, acesta a fugit în Republica Moldova prin Turcia cu intenția de a se ascunde în continuare în țările Uniunii Europene.

Amintim că un cetățean al Tadjikistanului a tras focuri de armă la Aeroprtul Internațional Chișinău, în seara de 30 iunie. La scurt timp, agresorul a fost capturat de brigada de poliție cu destinație FULGER. În urma atacului, un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au fost omorâți. O altă persoană – pasager – a fost rănită.