dd

Nou Regulament SANITAR impus instituțiilor de educație timpurie

Olesea Coragău

În document sunt stipulate concret produsele alimentare permise, dar și cele interzise pentru alimentația copiilor. Printre cele recomandate sunt carnea de vițel, cea degresată de porc și de oaie, carnea de pasăre și iepure. Totodată, este interzisă carnea de animale și păsări sălbatice, carnea cu oase și mezelurile. Dintre fructe sunt permise aproape toate în afară de căpșune.

Potrivit ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, acest document este elaborat în conformitate cu planul de acțiuni al Ministerului Sănătății și prevede crearea condițiilor optime de educație și îngrijire a copiilor până la vârsta de șapte ani care vor contribuit esențial la fortificarea stării de sănătate și formarea lor intelectuală.

„Scopul proiectului constă în stabilirea normelor sanitare unice pentru toate instituțiile de educație timpurie pentru copii. Prin această hotărâre de Guvern aprobăm normele sanitare privind amplasarea acestor instituții, organizarea alimentației, amenajarea sanitaro-igienică a încăperilor, întreținerea teritoriului, regimul de activitate și organizarea asistenței medicale”, a menționat Ruxanda Glavan.

Proiectul mai prevede implementarea normelor sanitare noi privind educarea și întreținerea copiilor cu nevoi speciale.