O fetiță de 5 ani, în stare gravă la spital, după ce a căzut în gardul bisericii

Adrian Sirbu

O fetiță de 5 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut în gardul bisericii, o suliță metalică a căreia i s-a înfipt adânc în gât. Cazul a fost făcut public de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, care a criticat lipsa măsurilor de siguranță în locurile publice.

Potrivit ministrei, fetița a fost adusă de ambulanță la Chișinău în sala de operații cu tot cu bucata de gard tăiată – pentru că era imposibil de intervenit în afara unei săli specializate de operații și echipe de medici. Operația a decurs cu succes, iar fetița a fost transferată din terapia intensivă în salon.

„Întrebarea mea – cu ce sunt de ajutor sulițele acestea ascuțite la un gard de biserică? Cui este necesar așa design la turnarea unui gard metalic care este frecvent întâlnit în satele noastre? Când gardurile vor fi mai mult simbolice și la noi? Când ne vom iubi ca societate copiii și vom avea cu adevărat grijă de ei? Și vă rog, stimați cetățeni, nu mai blamați atâta medicii. Avem niște medici minunați. Da, sistemul de sănătate are neajunsuri, le-am tot creat zeci de ani, acum corectăm, dar majoritatea medicilor, să știți, sunt profesioniști de mare calitate. Să avem grijă de cei mici!”, a scris Nemerenco pe facebook.