Tablă de scris

O nouă soluție pentru a șterge tabla descoperită de două eleve din orașul Ungheni

Iulian Perepelicinîi

Echipa „Healthy Spray” îşi propune astfel realizarea unui produs unic ce reduce efectul negativ pe care îl are creta folosită în şcoli, aceasta afectând sistemul respirator al elevilor şi profesorilor. Ideea a cucerit juriul competiţiei „Diamond Challenge” care le-a oferit locul I, un premiu în valoare de 500 de dolari şi posibilitatea de a participa la marea finală a concursului care se va desfăşura în Delaware, SUA, unde fetele vor intra în cursa pentru marele premiu de 10.000 de dolari.

 „Cu cei 500 de dolari câştigaţi, ne propunem să înfiinţăm propriul SRL, pentru ca să creăm parteneriate cu şcolile şi universităţile din Republica Moldova, dar şi să patentăm ideea noastră de afacere”, spune Diana Ţăruş, membră a echipei „Healthy Spray”.  

 Echipa câştigătoare din Republica Moldova, „Healthy Spray” se va întrece în capacităţi antreprenoriale, în cadrul finalei din SUA, cu  participanţi din 17 ţări, printre care Kenya, Uganda, Georgia, Pakistan, Swaziland, Rwanda, Turcia şi Statele Unite .  

„Diamond Challenge Moldova” este un proiect de origine americană, care şi-a propus să întrunească mai multe echipe de pe teritoriul întregii ţări, a câte 2-4 membri, ghidaţi de un lider adult, care şi-au dezvoltat singuri o idee de afacere, fiind îndrumaţi de specialiştii în domeniu.  

Competiţia se află la a treia ediţie în Republica Moldova. Proiectul „Diamond Challenge Moldova” este implementat de A.O. INVENTO în colaborare cu Centrul pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri, cu susţinerea financiară a Ministerului Tineretului şi Sportului în cadrul Programului de Granturi 2015”, a University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship şi a Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova.