incendiu

O persoană a decedat în urma unui incendiu, iar altele patru au suferit în urma intoxicației cu monoxid de carbon

Gabriela Adam

La fața locului pentru lichidarea incendiului a lucrat un echipaj de pompieri al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În urma stingerii incendiului, salvatorii au depistat cadavrul carbonizat  al persoanei. Focul a mistuit bunurile materiale din casa bătrânească.

Toate circumstanțele și cauza producerii arderii urmează a fi stabilite ulterior.

Un alt caz care putea lua viața unei familii cu patru membri s-a întâmplat în această dimineață la ora 06.14 min. în satul Gârbova, raionul Ocnița.

Cel mai probabil în urma emanării de monoxid de carbon de la o sobă defectă o femeie în vârstă de 40 de ani și copii acesteia în vârstă de 20, 15 și 6 ani s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

La fața locului a intervenit un echipaj medical al Serviciului 903 care a acordat ajutorul necesar femeii celor doi fii, iar fetița în vârstă de 6 ani a fost internată în spital. Starea persoanelor este satisfăcătoare.  

Din primele informații să presupune că persoanele s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor în special în procesul de utilizare a sobelor și aparatelor electrice de încălzit, iar în caz de situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 901.