Omorul fetei din Orhei: Suspectul riscă 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață

Adrian Sirbu

Bărbatul care a ucis și ascuns tânăra gravidă din Orhei riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață. În continuare, șoferul reținut nu-și recunoaște vina și nu cooperează cu organul de urmărire penală.

Pe caz, a fost dispusă expertiza medico-legală a cadavrului. Procuratura urmează să dispună expertiza biologică a hainelor victimei, a fragmentelor ridicate din automobilul și domiciliul persoanei suspecte, precum și expertiza chimică a solului din locul depistării cadavrului și cea de pe suprafața încălțămintei victimei și a persoanei suspecte. 

Vor fi audiați în calitate de martori deținătorii de construcții temporare din adiacentul locului depistării cadavrului, inclusiv cu dispunerea altor acțiuni relevante, după caz.

Corpul neînsuflețit al tinerei de 19 ani, dispărută la 12 aprilie curent în municipiul Orhei, a fost depistat la 20 aprilie, în extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești.

Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată în luna a VI-a, în ziua în care a dispărut. Aceasta ar fi urcat într-un automobil pe strada 31 august din mun. Orhei și a plecat într-o direcție necunoscută. Pe caz, la 15 aprilie 2024, a fost pornită o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane.