De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

Pacienții cu tumori benigne vor beneficia de intervenții de protezare

Ala Găină

Pacienții cu tumori benigne vor fi incluși în rândul beneficiarilor de intervenții de protezare sau implantare. Un proiect de modificare a Legii ocrotirii sănătății a fost aprobat astăzi în două lecturi de Parlament.

Potrivit proiectului, cheltuielile respective vor fi acoperite din Fondurile de asigurări obligatorii de asistență medicală.

Până în prezent, de protezare beneficiau doar pacienții cu tumorilor maligne, iar includerea pacienților cu tumori benigne în rândul beneficiarilor de intervenții de protezare sau implantare va elimina criteriul existent de discriminare și va permite reabilitarea funcțională, anatomică, estetică și psihologică a beneficiarilor, cu revenirea la viața socială și activitatea de muncă.

Numărul pacienților cu tumori benigne, care necesită implanturile și protezările și care se încadrează în prevederile actului adoptat este de până la șapte persoane pe an.