Parcul Palatului Versailles

PARIS – febleţea îndrăgostiţilor şi pura inspiraţie spre a deveni veritabili creatori ai fericirii

Beatrice Dornean

Oraşul cu cele mai frumoase amintiri, acolo unde Turnul Eiffel întreţine infinitul şi visele vii. Acolo unde nu încetezi să admiri un „el” sau o „ea” care îşi dau întâlnire pe podurile de pe Sena sau lângă turnul îndrăgostiţilor.

Datorită arhitecturii sale, totul devine atât de special şi frumos, totul prinde culoare în adevăratul sens al cuvântului.  Catedrala Sacre Coeur este cea mai copleşitoare, şi e atât de impunătoare, e cea care îmbină stilul arab cu cel european, iar grădinile şi parcul Versailles te lasă fără grai, pur şi simplu îţi taie respiraţia prin lacul imens, grădinile de legume, grădinile cu statui şi fântâni, o livadă de portocale etc.

Cu toţii cunoaştem că Parisul are o viaţă culturală bogată, dat fiind faptul că are multe muzee, unul din ele fiind Louvre, unde te poţi pierde ore în şir, şi tot parcă nu reuşeşti să descoperi fiecare colţişor de acolo. Cert este că nu îţi ajunge o zi ca să reuşeşti să admiri operele de artă din epoci diferite şi nu numai.

Croazierele pe Sena îţi oferă cea mai frumoasă „sete” de senzaţie, admirând locrurile turistice dintr-o altă perpectivă.

Misterios şi excentric, Parisul te înebuneşte prin străduţele pitoreşti înguste, parcurile frumos amenajate, clădirile misterioase, acolo chiar şi o abatere de la rutina ta zilnică devine un obiectiv pentru o nouă zi.

Parisul are un „aer special”, poate că are aer de îndrăgostiţi?

Bazilica Sacré-CœurGrand Roue de Paris

 

Muzeul LuvruPanorama ParisuluiTurnul Eiffel (noaptea)Turnul Eiffel